23.7 C
Асеновград
сряда, 29 май, 2024

Дневник 11.04.2024

-

  •  Подготвя се Национален протест против предложенията за изменение на Закона за опазване на околната среда и Закона за устройство на териториите, чрез Закона за насърчаване на инвестициите, изцяло в интересите на частните инвеститори!
  •  Проведе се първото заседание на междуведомствена работна група към Министерството на иновацииите и растежа, която трябва да изготви Стратегия за национална космическа политика до края на 2024 г. Някои от основните приоритети в нея включват развитие на конкурентоспособен национален космически сектор, засилване на международното сътрудничество и ускоряване на присъединяването на България към Европейската космическа агенция като асоцииран член и създаване на възможност за развитие на екосистемата в сектора. България стана 32-рата страна, подписала Споразуменията „Артемида“ на НАСА, което ще укрепи стратегическото ни международно партньорство в космическите технологии.
    Анонс: Министерството на здравеопазването стартира изпълнението на проект „Насърчаване на специализацията по специалности и в области с недостиг на специалисти“.
  •  Днес бе открит Великденският базар, чийто домакин отново е Исторически музей – Асеновград.
  •  Едно от събитията, част от програмата на „Дни на книгата 2024“ в Асеновград е младежки семинар „Сигурни онлайн“.
  •  За поредна година Община Куклен ще се включи в инициативата „Капачки за бъдеще“. Всички желаещи да подпомогнат добрата кауза, могат да занесат събраните капачки в сградата на Общинска администрация – Куклен до 16:00 часа на 26-ти април. Служители на Общината ще извозят събраното количество капачки до сборния пункт на кампанията в Пловдив на следващия ден.
  •  Изключително цветен бе Кооперативният пазар в Асеновград днес. В четвъртък винаги тук пристигат повече търговци, но сега, на фона на пролетното настроение, продаващите цветя и дръвчета изпъстриха тържището. Какви цветя се търсят за засаждане по това време, кои са най-лесни за отглеждане и има ли повишение в техните цени, провери наш екип.
  •  Да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Асеновград“, посмъртно подполковник Валентин Терзиев– това предложение бе внесено в Общински съвет-Асеновград от създаден за целта Инициативен комитет. Предложението е подкрепено с около 500 подписа, събирането на такива, в подкрепа на инициативата, продължава още две седмици.
  •  Двудневен тенис турнир ще се проведе в Асеновград. Домакин на състезанието за тенисисти до 16 години е Тенис клуб „Асеновград. В надпреварата ще се включат състезатели от цялата страна, заявиха за ТВ САТ КОМ организаторите.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградските пожарникари – трети на „Бойно разгръщане от мотопомпа“ на областното...

Републиканско първенство по Пожароприложен спорт тече в момента в град Варна. Представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Пловдив показват...