36.7 C
Асеновград
четвъртък, 20 юни, 2024

Дневник 11.06.2024

-

  • След като вчера Ви съобщихме резултатите от изборите в област Пловдив, днес бяха оповестени и тези за община Асеновград.
  • От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив съобщават за възникнал пожар късно снощи в помещение на Втора хирургия в УМБАЛ „Св.Георги“.
  • След пътнотраспортно произшествие между два товарни автомобила, единият от които цистерна, възникна пожар рано тази сутрин. Сигналът за произшествието е получен в 8:45 ч. Три пожарни екипа и аварийно спасителен отряд се включиха в погасяването на пламъците на мястото на произшествието – Голямоконарско шосе. Едното от транспортните средства е било използвано за превоз на глюкоза, но в момента е било празно. Замерването на въздуха от аварийния отряд е показало, че няма опасни вещества и продукти в атмосферата. Няма пострадали лица в резултат на възникналия инцидент.
  • Следващата сряда, 19-ти юни, ще се проведе 10-то Редовно заседание на Общински съвет-Асеновград. Дневният ред на сесията предвижда разглеждане на 31 предложения.
  • Жълт код за опасни горещини бе обявен днес за цялата страна, а утре – за част от нея, като Пловдивско отново е сред областите, в които температурите ще достигат екстремни стойности.
  • Обновената сграда на НЧ „Родолюбие“ бе домакин на струнен концерт „Пътешествие из музикалните епохи“. Присъстващите се насладиха на музикалните изпълнения на асеновградчанина Благовест Георгиев и струнен квартет.
  • Групите по народни танци към Центъра за подкрепа за личностно развитие “Васил Левски“ ще изнесат концерт на сцената на централния площад в Асеновград на 13-ти юни, четвъртък. Децата ще демонстрират магията на българския фолклор чрез танците, научени през годината, под ръководството на старши учител Росен Борисов. Концертът ще започне в 19 ч.
  • Състезатели на КСТ “Асеновец“ завоюваха призови места на републикански първенства, които се проведоха в няколко градове на страната.
- Advertisment -

Must Read

Днес е лятното слънцестоене

Днес 20-ти юни,  10 минути преди полунощ по нашите географски ширини настъпва астрономическото лято. То започва с лятното слънцестоене и завършва с есенното равноденствие....