•  Под формата на ожесточен спор и дори на моменти скандал, премина представянето на инвестиционното намерение на немска фирма за  изграждане на ветропарк в землищата на селата Добростан и Орешец. Презентацията бе проведена в сградата на Община Асеновград вчера в късния следобед.
  •  Министерството на туризма обяви началото на Годишните награди в туризма за 2022-ра. Това ще е седмото издание на конкурса, който се утвърди като признание за прилаганите добри практики и усилена работа в сферата на туризма.
  •  Проект със заглавие  „Изкуство без граници и възраст“ ще бъде реализиран в общините Куклен и Асеновград. Проектът е насочен към хората над 55-годишна възраст, живеещи в малки населени места. Целта е да се предостави възможност на по-възрастните да се изявяват в културни мероприятия.
  •  Подготвена ли е община Асеновград при бедствия – това бе обект на обсъждане по време на Заседание на Общинския съвет по намаляване риска от бедствия. Готовността при усложнена метеорологична обстановка бе акцентът на срещата.
  •  По повод Световния ден на доброволеца – 5 декември,  Община Асеновград и Градска библиотека ”П. Хилендарски” обявяват конкурс за инициатива, реализирана с помощта на доброволци в Община Асеновград за 2022г.
  •  На 11-ти ноември православните християни почитат Свети великомъченик Мина. Един от  храмовете в Община Асеновград, носещи името на светеца се намира в квартал Долни Воден, където днес вярващите отправиха своите молитви.
  •  Стотици таекуондисти от 14 държави идват в Пловдив за България Оупън 2022. Турнирът започва утре и ще продължи до неделя – очаква се изключително оспорвано състезание, в което ще се включат спортисти от всички клубове в България, включително и от „Асеновец Таекуон-до клуб“. В надпреварата се впуска изявената в този спорт млада асеновградчанка Катерина Бейчева, ще има и още десетина асеновградски представители. Какви отличия ще завоюват те този път, предстои да разберем. А организаторите уточняват, че входът за публиката в зала „Колодрум“ както в събота, така и в неделя, ще бъде свободен.