32.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 15.05.2024

-

  •  Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев днес даде официален старт на дългоочаквания ремонт на бившия „Търговски център“ .
  •  Исторически музей – Асеновград се включва в инициативата „Европейска нощ на музеите“ за 20-ти пореден път. Вижте кога вратите на Централната сграда, Етнографската къща и Старинно училище „Св. Георги” ще бъдат отворени за посетители от следобедните часове до полунощ.
  •  Авиомузеят в Крумово също се включва в Нощта на музеите с вход свободен, тематичен музеен тур и кино вечер. На 18-ти май, събота, от 16 до 20.30 часа филиалът на Националния военноисторически музей – Музеят на авиацията ще посрещне посетители със специално подготвена програма.
  •  В следващия репортаж ще ви срещнем с най-възрастната и най-младата медицинска сестра на МБАЛ-Асеновград. В разговор с тях, екип на ТВ САТ КОМ  се опита да разбере повече за професията и гледната им точка за липсата на тези кадри в държавните и общинските болници.
  •  В Община Асеновград се извърши награждаване на победителите в градското ниво на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“.
  •  Участие в пърфоманс по книга на Десислава Лазарова взеха детското театрално ателие към НЧ „Св.преп.Паисий Хилендарски“ и ученици от ОУ „Христо Ботев“.
  •  За 31-ви път Българска федерация спорт за всички организира Национална спортна проява „Световен ден на предизвикателството‘2024“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...