7.7 C
Асеновград
четвъртък, 7 декември, 2023

Дневник 16.01.2023

-

  • За пореден път жителите на 6 асеновградски села протестираха срещу инвестиционните намерения в района на Горнослав и Добростан да бъдат изградени кариери за добив на мрамор. Протестиращите блокираха за час главния път за Кърджали. Ето и видеото, което екип на ТВ САТ КОМ засне на място.
  • Откриха новата учебна година в асеновградското военно поделение. Днес на строевия плац официално бе дадено началото на подготовката на военнослужещите за учебната 2023 г.
  • Стартира кампанията за плащане на местните данъци в Асеновград за 2023 г. Всички собственици на недвижими имоти и моторни превозни средства могат да ползват 5% отстъпка, ако заплатят задълженията си в срок до 2-ри май.
  • Заместник кметът по строителството инж. Стоян Димитров отчете днес дейностите по проект: „Благоустрояване на част от централната зона и площад „Акад. Николай Хайтов“ в гр. Асеновград – I етап“  Ето и подробностите, представени на пресконференция в Общината.
  • Община Асеновград организира поредна акция за събиране на непотребни за домакинствата мебели и други едрогабаритни отпадъци.
- Advertisment -

Must Read

Дневник 06.12.2023

Днес почитаме Св. Николай Мирликийски Чудотворец. В асеновградския храм, носещ името на светеца, бе отслужена празнична литургия, водена от пловдивския митрополит Николай. На...