33.9 C
Асеновград
вторник, 25 юни, 2024

Дневник 18.01.2024

-

  •  Заболяемостта от грип и остри респораторни заболявания в Област Пловдив вече е в епидемични стойности. Най-много заболели има при децата и младежите до 29 години. Все още обаче не може да бъде обявена грипна епидемия и ваканция за учениците. Следят се няколко критерия, чиито стойности към момента не отговарят за това. Ситуацията обаче е динамична, заявиха за ТВ САТ КОМ от РЗИ-Пловдив.
  •  Екипът на Отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив съобщава, че запасите от кръв се изчерпват и отправя апел за безвъзмездно кръводаряване.
  •  Двама мъже са арестувани от полицията в Асеновград за хулигански прояви. Минути преди 20 часа снощи, в полицейския арест на районното управление е задържан 27-годишен асеновградчанин, който ударил непознат минувач на улицата. Около 21 часа същата полицейска мярка е взета и спрямо негов 48-годишен съгражданин, влязъл във физическа саморазправа с охранител в игрална зала. Срещу двамата мъже са образувани бързи производства според Наказателния кодекс.
  •  С празнична програма пред паметника на генерал Дандевил, Асеновград отбеляза 146-та година от своето Освобождение.
  •  Днес храм „Свети Атанасий“ в Асеновград тържествено отбеляза 190 години от своето създаване, както и храмовият си празник.
  •  Приключи срокът за приемане на проби за участие в тазгодишния конкурс на община Асеновград „Най-добро домашно вино“. Вижте колко са решилите да се включат в него
  •  Сдружение с проект „Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България“ организира доброволческа Олимпиада „Активни днес“.
- Advertisment -

Must Read

Стартираха дейностите по подмяна на уличното осветление

Днес в община Асеновград се проведе встъпителна пресконференция по повод стартиране на дейностите по подмяна на уличното осветление в града. Пресконференцията откри кметът на...