7.7 C
Асеновград
събота, 2 март, 2024

Дневник 18.07.2023

-

  •  Лек автомобил се обърна в канавка близо до Асеновград. Няма сериозно пострадали хора.
  •  При спецакция по линия „Наркотици“, служители на реда са засекли 18-годишен младеж в Асеновград, който носел в себе си глави от съцветия на марихуана, електронна везна и гриндер. Конфискувана е суха зелена листна маса. Експертна справка установила, че иззетото количество е с тегло над 66 грама. Младежът е задържан за 24 часа и срещу него е започнатото бързо досъдебно производство.
  •  И тази година Асеновград се преклони пред делото на Васил Левски на деня, когато той се е появил на този свят. Отбелязваме 186 години от рождението на Апостола, но защо последните открития показват, че годишнината трябва да 183-та, разказа доц. д-р Тодор Чобанов пред барелефа на Левски в града.
  •  Новият областен управител на Пловдив Илия Зюмбилев и заместниците му встъпиха официално в длъжност. Зюмбилев получи ключа и печата на институцията от досегашния областен управител Ангел Стоев на церемония в сградата на Областна администрация. Реализацията на проекта за водоснабдяване на Пловдив и Хасково от каскадата „Доспат-Въча“, изграждането на градската железница на Пловдив и близките население места, ускоряване на темповете по доизграждане на Околовръстното шосе на Пловдив са сред основните приоритети за новия областен управител, сподели самият той и подчертавайки: „Ще работим прозрачно и в защита интересите на Пловдив и областта“.
  •  32 проектни предложения за реконструкция и рехабилитация на пътища са одобрени за финансиране по подмярка 7.2 от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Финансовата помощ по процедурата се предоставя само на кандидати общини от селските райони на Република България, които в Пловдивско са 14.
  •  За спорен въпрос свързан с използването на Спортна зала „Асеновец“ от Волейболен клуб „Асеновград“, научи ТВ САТ КОМ.
  •  Завладяващите изпълнения на момичетата от  Спортен клуб „ЕРА – Асеновец“ донесоха  отново повод за радост и гордост. На провелата се Международна морска арт олимпиада „Хармония и сила“ в Созопол, те извоюваха поредните златни медали.
  •  Тази година съборът в Рожен отбеляза 125 години от своето създаване. В три поредни дни, събитието се превърна в символ на народните традиции и духа на българската нация. Над 7 000 изпълнители демонстрираха пред български и чуждестранни посетители  фолклорни носии, танци и песни. И тази година по време на него имаше асеновградско присъствие.
- Advertisment -

Must Read

Общината раздава трибагреници навръх 3-ти март

През последните години от общинската администрация на Асеновград въведоха традиция – да се предоставя безплатно родното знаме покрай големи празници. Сега, по повод 146...