Стотици хора се включиха в протест, който се състоя тази неделя на главния път Асеновград-Кърджали. В рамките на около половин час пътят бе блокиран от протестиращите, обявили се против концесията за добив на мрамор в землището на с. Горнослав.

Протест имаше днес и пред сградата на Община Асеновград.

За друг притеснителен момент научи телевизия ТВ САТ КОМ по време на протеста в с. Червен. На място бе представител на Археологическия музей в Пловдив във връзка с грубо нарушаване на археологически пластове при каптажа, целящ подобряване на водоснабдяването на няколко асеновградски села.

Изложбата „На момата прикята… Или що е то дамски чеиз?,  беше открита в Етнографската къща в Асеновград. Тя е финалната част от проекта „Мисия: Уредник“

Днес Православната църква чества един от 12-те Господски и Богородични празници, известен като „Деня на Християнското семейство“.

Във връзка с Деня на християнското семейство в училища и детски градини се провеждат тържества. В следващия репортаж ще ви покажем част от празника на учениците от ОУ“ Ангел Кънчев“ в Асеновград.

За виртуална среща в помощ на семействата съобщават от екипа на Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители”- Пловдив

Последната домакинска среща на ФК „Асеновец“ за полусезона завърши с победа. В събота на стадион „Шипка“ асеновградският отбор се изправи срещу Сокол, Марково, като резултатът от мача е класическо 2:0. След спечелените 3 точки, Асеновец вече е на второ място в групата.