19.7 C
Асеновград
понеделник, 5 юни, 2023

Дневник 23.05.2023

-

  •  Асеновград има трима нови почетни граждани! Днес общинските съветници избраха почетното звание да бъде връчено на д-р Стефан Щинков, на Ламбри Ламбрев и на ген.-лейтенант Димитър Илиев. Церемонията по връчването на званията ще се проведе в деня, когато Асеновград ще отбележи своя празник – 28-ми май.
  •  И по време на днешната сесия на Общински съвет-Асеновград имаше протестиращи. Те изразиха своето недоволство, че на поредно заседание не се разглеждат техните предложения, свързани с кариерата за добив на мрамор край Горнослав. Протестиращите не взеха думата от трибуната, но реплекираха най-вече, след като бяха прочетени всички точки от Дневния ред и тяхната не бе спомената.
  •  Днес, 19-ти май, се проведе първата задължителна матура по Български език и литература. Днес протече и вторият държавен зрелостен изпит при дванадесетокласниците.
  •  Започна асфалтирането на пътното платно в рамките на с. Патриарх Евтимово. Това бе последният участък, в който до момента не бе положен нов асфалт, част от ремонта на пътя Първомай-Асеновград.
  •  По повод утрешния Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и славянска писменост, в Асеновград ще има редица мероприятия.
  •  Нетрадиционна инициатива в село Новаково за 24-ти май. Мероприятия за Деня на светите братя Кирил и Методий, на славянската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще има и в други села от община Асеновград.
  •  Стоманени профили бяха монтирани на стълбите на централния площад в Асеновград. Те би трябвало да улеснят предвижването на детските колички към второ и трето площадно ниво. Дали това решение на общинска администрация реално ще бъде в помощ на родителите, които искат да качат детски колички на нивото пред сцената провери наш екип.
- Advertisment -

Must Read

Певчески състави от Асеновград и Новаково с медали от фолклорен шампионат

Вокална формация за стари градски песни "АБЕЛ" към НЧ "Св преп Паисий Хилендарски -1997г." гр. Асеновград, с ръководител Кристина Чолакова, завоюва златен медал от...