•  45-то Редовно заседание на Общински съвет-Асеновград се проведе днес. То не бе от най-дългите и приключи още преди обяд, след като Дневният ред включваше едва 25 точки. Имаше и само едно питане отправено от общински съветник във връзка със състоянието на парка в кв. „Зъбчето“.
  •  Разбиха работилница за контрабанден тютюн в Първомайско. При спецакцията са иззети около 300 килограма готова продукция и повече от 2 тона необработена листна маса. Задържани са двама мъже.
  •  Пловдивчанин осъмна в полицейския арест за грубо нарушение на обществения ред. Около 22 ч. снощи служители на реда реагират на сигнал за стрелба в областния град. Задържан е 54-годишният извършител, като е конфискуван и личният му газов пистолет. Изстрелите са  произведени във въздуха и за щастие няма пострадали. В районното управление мъжът е тестван за употреба на алкохол, апаратът отчита близо 1,7 промила. По случая е образувано бързо производство.
  •  Министерството на образованието обяви списъците на училищата, които ще получат финансиране по Национална програма „Иновации в действие“. Има ли училища от Асеновград разказваме в репортажа
  •  Поради смяна на централна IT-инфраструктура на Агенция „Митници“ за тази неделя е планирана временна неработоспособност на всички системи на Агенцията.  Става въпрос за времето между 10 и 16 ч. Уточнява се, че за посочения период обработката на товарни превозни средства  на ГКПП ще продължи съгласно разписаните аварийни процедури и дейностите не би трябвало да засегнат преминаването на леки автомобили и пътници.
  •  Със специална награда – златна статуетка “Пиленце пее“ и участие в телевизионно предаване се завърна ансамбъл „ Станимака“.
  •  Пет  са номинациите  за доброволчество  за приза „Донка Пашкова”, подадени до момента. Това съобщи директорът на Градска библиотека „ Паисий Хилендарски“  Милена Марковска.
  •  Дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ Пловдив организира информационна кампания за популяризиране ползите от ваксинация срещу някои социално значими заболявания. На 25-ти ноември, петък, в заседателната зала на здравната инспекция  ще се проведат информационни събития за грипа и необходимостта от профилактика чрез имунизация; за ползите от имунизацията срещу Морбили и Рубеола и за необходимостта от първична профилактика на Рак на маточната шийка.
  •  Днес стартира Държавното първенство по вдигане на тежести. Първият кръг от шампионата се проведе в Асеновград през месец март, вторият кръг започва днес в град Хасково и ще продължи до края на седмицата.