14.7 C
Асеновград
четвъртък, 18 април, 2024

Дневник 26.02.2024

-

  •  Министерството на иновациите и растежа публикува за обществено обсъждане процедурата „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“.
  •  Фонд „Условия на труд“ стартира набирането на проекти на работодатели за подобряване на условията на труд и за диагностика на професионалните болести за 2024 г. Вижте повече
  •  Опашка от хора се изви през изминалата събота на Братската могила в Пловдив. Опашката бе за безплатни дръвчета, които раздаваха представители на Гората.бг. По-голямата част от дръвчетата бяха овощни, но имаше и паркови. След Пловдив, акцията се проведе и в град Пазарджик, а в неделя и в Драгоман, и Сливница. Общо бяха подарени над 50 хиляди дръвчета.
  •  Младежки хепанинг се проведе в Асеновград. Инициативата се реализира по проект “Танцувай с мен целеустремен“ по Национална  програма за младежта и спорта.
  •  „Мартенички си купете и здраве на Мария подарете“ – за поредна година на центъра на Асеновград е разположен благотворителният базар в подкрепа на Мария Панева. Жената се бори с раково заболяване, което засяга дясната й ръка. Тя прави всичко възможно, за да събере необходимите за лечението й средства.
  •  Вече е ясна програмата за карнавалното шествие на Сирни Заговезни в Асеновград.
  •  За класиране на Националното ученическо състезание по спелуване на английски език – Spelling Bee се провеждат училищни кръгове. Единственото асеновградско училище, което участва в него е ОУ „Христо Ботев“.
  •  При равен резултат завърши първият домакински мач от новия полусезон за ФК „Асеновец“. Асеновградчани посрещнаха отбора на Сливен, като по време на мача не бе реализирано попадение от нито един от двата тима. Срещата приключи 0:0.
  •  Два златни медала за момичетата от Спортен клуб по борба „Димитър Кумчев“. В събота, в Стара Загора, се проведе Държавен личен шампионат за момичета до 15 г., както и за подготвителните групи при момичетата. Андреа Нисева и Мария Нисева завоюваха първите места в своите категории: Мария стана първа в кат. 62 кг., 1-ва група, а Андреа – в кат. 58 кг. След победите на момичетата от асеновградския клуб благодариха на треньорския щаб в лицето на Кире Нисев и Методи Сичков.
  •  Над 300 състезатели от всички клубове у нас взеха участие в Държавното първенство по Таекуон-До ITF. Част от тях, разбира се, бяха от асеновградския спортен клуб.
- Advertisment -

Must Read

Празникът „Златна ябълка“ ще бъде отбелязан в Горноводенския храм в събота

С венец от златни ябълки ще бъде окичен за поредна година Горноводенският Храм "Света Богородица Успение“, познат като Златна ябълка, именно заради големия празник,...