8.7 C
Асеновград
петък, 31 март, 2023

Дневник 27.01.2023

-

40-годишен учител по математика от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бе задържан от полицията, заради подаден сигнал за негова близо 2-годишна връзка с непълнолетна ученичка. Днес прокуратурата трябваше да вземе решение каква мярка да наложи на преподавателя, след като той бе задържан от полицията за 24 часа.

Катастрофа, при която пострада възрастен пешеходец, стана вчера в Асеновград. Сигналът е получен в районното управление малко след 19 ч. На кръстовище между ул. „Цар Иван Асен II“ и ул. „Цар Борис I“ 76-годишен мъж е блъснат от лек автомобил. Пострадалият е откаран в болница и е оставен за наблюдение. Тестът с дрегер на 39-годишния водач е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините и обстоятелствата около произшествието.

Първият сняг в Асеновград за тази зима заваля снощи. Въпреки че снежната покривка не се задържа много дълго, все пак имаше такава и това наложи да бъдат предприето мерки по разчистването на улици и тротоари.

От вчера в селата Богдан и Каравелово превантивно е обявено частично бедствено положение във връзка с повишаване нивото на речните води в двете населени места. Вече започнаха аварийно-възстановителни работи на терен със специализирана техника. За обезпечаване на обществения ред и гарантиране спокойствието на местните жители Областната дирекция на МВР осигури допълнителни полицейски екипи на място.

Относно множеството сигнали за липсващи кръворазреждащи лекарства в аптечната мрежа, Министерството на здравеопазването публикува данни, че те вече са налични. Днес наш екип посети асеновградска аптека и направи проверка на място.

Община Асеновград кандидатства по проект за подмяна на уличното осветление в града. Планира се близо 1800 стари осветителни тела да бъдат заменени от нови LED лампи.

Основната работа по ремонта на улица „Братя Миладинови“ в Асеновград приключи.

БДЖ ще осигури безплатното пътуване на млади хора от цялата страна, които ще вземат участие в състезание по предприемачество. То ще се проведе този уикенд в София.

- Advertisment -

Must Read

Асеновградчанинът Йордан Самаров с награда от конкурса „Фермер на Тракия“

На юбилейният 20-ти конкурс „Фермер на Тракия“, асеновградчанинът Йордан Самаров бе удостоен с почетното 2-ро място в раздел „Растениевъдство“. Пред наш екип той сподели,...