32.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 27.05.2024

-

  •  На 26-ти май Асеновград отбеляза своя празник с богата музикална програма и множество събития.
  •  По време на празника на града, се състоя Церемонията по удостояване на граждани с почетни звания на община Асеновград. Тази година почетният знак получиха проф. Илза Пъжева и посмъртно Христо Андонов и подп. Валентин Терзиев. Преди да се пристъпи към официалното връчване, бе извършен военният ритуал и бяха издигнати националният флаг, заедно със знамето на Асеновград.
  •  Ковачи и ножари на световно ниво представиха своя занаят в Асеновград. Част от тях застанаха пред  камерата на ТВ САТ КОМ, други се включиха в надпревара по сечене на дъски, която се проведе в рамките на събора.
  •  Още моменти от празника на Асеновград, сред които атрактивното изложение на американски автомобили,  Панаира на занаятите и благотворителният кулинарен базар на  Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Св. Димитрий Солунски“ – може да гледате утре в новинарската ни емисия!
  •  В три поредни дни Асеновград изпрати своите абитуриенти. Вижте част от емоциите от празничните вечери на центъра на града.
  •  Днес се проведе първият от двата изпита  на националното външно оценяване за завършващите четвърти клас ученици.
  •  Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС публикува резултатите на класираните проекти, които ще получат финансиране в Националната кампания „Чиста околна среда – 2024“.
  •  Поредната инициатива, организирана от Общинският младежки съвет, бе благотворителен концерт „Заедно за Мишо“. Доброто начинание бе подкрепено както от местни асеновградски таланти, така и от едни от най-популярните имена в българската музика. Участниците в благотворителния концерт изпълниха залата на НЧ „Родолюбие“ със зрители. Събитието успя да предизвика вълна от съпричастност и в резултат на това бяха събрани средства в размер на 5 700 лева, с които ще бъде подпомогнато лечението на Мишо.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...