Снегопочистване
Снегопочистване

След снощния сняг, който падна и на територията на община Асеновград, основните пътни артерии по селата и в Асеновград са проходими. Това съобщават от Общината и призовават пътуващите да шофират с повишено внимание и съобразена със зимните условия скорост, тъй като са възможни заледявания в някои участъци по пътищата.

От Общината препоръчват още, при възможност да се избягват пътуванията към планинските райони, но ако се налага, автомобилите да са оборудвани за зимни условия и да не се управляват по зимни горски пътища.

През цялата изминала нощ на снеговалеж и днес през деня се извършваше снегопочистване, съобщават още от Община Асеновград.

Цялата снегопочистващата техника е била на терен, обработена е била пътната мрежа в селата Орешец, Врата, Мостово, Добростан. Основните пътища по селата в общината и града са проходими, казват от Общината.

Образувалата се снежна покривка във планинските села в общината е най-голяма в селата Мостово и Врата. До 1 метър сняг е паднал там. В Добростан и Орешец снегът е натрупал около 60-70 сантиметра, а в Лясково 0 до 50 см.

Съобщава се и за закъсал автомобил по пътя за с. Добростан през нощта, който е пречил на снегопочистването. Колата е била изтеглена, а разчистването на падналия сняг е продължило.

В Асеновград и равнинните села не се налага почистване на улици, няма и сигнали за бедстващи хора. От снега миналата вечер е имало прекъсване на електричеството в с. Косово. Днес, съобщават от Община Асеновград, екипи на Областно пътно управление Пловдив е трябвало да изчистят пътя, за да може служители на EVN да отстранят аварията.