инвитро
инвитро

Отпускане на средства за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на община Асеновград, ще гласува ОбС на предстоящото заседание.

Комисията за разглеждане и одобряване на постъпилите заявления за финансово подпомагане към Общината, е провела заседание на 7-ми октомври и е разгледала единственото постъпило заявление, за периода от 1 юли до 30-ти септември. Решението за одобряване на отпускането на 2000 лв. за семейството, ще трябва да бъде гласувано и от Общинския съвет. Средствата ще бъдат отпуснати от дейност „Общинска администрация“ по параграф 42-14 – „Обезщетения и помощи по решение на Общински съвет“, след представяне на първичен счетоводен документ.

Припомняме, че Правилникът за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на община Асеновград, бе приет с Решение на ОбС през 2012 г. Той бе изменен и допълнен през 2013 г.